A SPORTSÉRÜLÉSEK ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁSA

 

A sport társadalmi és egészségügyi szerepe egyre nagyobb területet nyer. Egyre többen sportolnak egészségük megőrzése védelmében, versenyzés vagy szórakozás céljából. Ezzel párhuzamosan folyamatosan emelkedik a sportsérülések száma. A spotsérüléseket kiküszöbölni nem lehet. Nagy részük azonban megelőzhető, és minden sportszakember feladata. A sérülések nem csak a teljesítményt befolyásolják, hanem jelentős szociális és gazdasági problémát jelenthetnek. Az aktív és a sportos életmód hangsúlyozása fokozódó igényeket támaszt olyan szakemberek iránt, akik a sportsérülések megelőzését, kezelését tudják alkalmazni a mindennapi munkájukban.

 

A tanfolyam célja: A sportolók ellátása sajátos megközelítést igényel. Az oktatás célja az egyre gyakoribbá váló akut és túlterheléses sportsérülések helyszíni ellátását, az újraélesztés, a sportképesség megítélése, a gyakorlat szempontjából legfontosabb specifikus vizsgálati tesztek kivitelezésének begyakoroltatása. Mivel valamennyi sportsérülés felsorolása meghaladja a tanfolyam keretit, ezért csak a gyakrabban előforduló sérülések tárgyalására szorítkozik.

Fontos feladat, hogy a tanulók megismerjék a sportsérülések megelőzésének, elsősegélynyújtásának alapelveit és korszerű módszereit. A tanulók tisztában lesznek a sportsérülésekkel kapcsolatos alapokkal és önállóan tudnak dönteni a szükséges tennivalókat illetően. Segítünk, hogy a sporteseményeken helyszínen lévő szakemberek felkészültek legyenek az alapszintű egészségügyi háttér biztosítására.

A speciális sportági ismeretekkel bővített elősegélynyújtó és balesetvédelmi tartalmat, sok gyakorlattal és életszerű szituációkkal sajátíthatják el a résztvevők.

Érintett sportágak: labdajátékok, küzdősportok, atlétika, fittness, lovaglás, korcsolyázás, kerékpározás

Kiknek ajánlott?

Edzőknek, fitness termi dolgozóknak, welness dolgozóknak, sport létesítmény vezetőknek, profi és amatőr sportolóknak, testnevelő tanároknak és mindenkinek aki sportol, vagy sportolással kapcsolatba hozható munkakörben dolgozik.

Helyszín: 1153 Budapest, Bocskai u. 5-7.