Baráti elsősegély tanfolyam :-) 

 

 Elsősegély tanfolyam gyerekeknek

 

Időpont2018. 08. 

Helyszín: Budapest 

 

Szeretsz játszani, esetleg szeretnél segíteni másoknak? Lenne kedved egy jó mókához? Színezni, feladatokat megoldani és sokat beszélgetni? Akkor játszunk együtt!

Bemutatom a barátaimat, Jocót és Gézukát. Hívd el Te is a barátaidat, minél többen leszünk, annál izgalmasabb lesz a játék!

A 2-3 órás foglalkozás keretén belül a gyermekek játékos feladatokon keresztül megismerkedhetnek az elsősegélynyújtás, a baleset megelőzés, segélykérés alapjaival.

 

Ízelítő a programból:

 • Balesetmegelőzés (a házban, játszótéren, sportolás közben...) 
 • Kresz -közlekedési ismeretek
 • Kötözések
 • Újraélesztés
 • Segítséghívás

 

Színezéssel, tesztekkel, ügyeszségi feladatokkal, játékos vetélkedőkkel és beszélgetéssel töltjük az időt. A feladatokat úgy állítottam össze, hogy minden korosztály számára izgalmas és érdekes időtöltést nyújtson. Minden résztvevő oklevelet kap!

4 éves kortól felső korhatár nélkül mindenkit szeretettel várunk az élménydús foglalkozásokra!

 

 A jelenlegi törvényi előírásoknak megfelelő munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok megtartása igazolással!

 

Céges tanfolyamok: A tanfolyamot a munkáltató igényeihez alakítva, előzetes időpont és helyszíni egyeztetést követően kerül sor. 

Az oktatás tárgyi feltételei: Mivel az oktatás gyakorlat orientált, ezért szükséges egy terem, u alakban elrendezett székekkel. Így jól látható válik és könnyen kivitelezhető lesz a gyakorlás mindenki számára. Tábla és projektor ajánlott, de nem feltétlenül szükséges.

Résztvevők száma: Az ideális csoportlétszám 1-10 főig, szükség eseté nagyobb létszámú csoportal is meg lehet oldani, maximum 20-22 fő/ csoport.

Időtartam: A képzés egy alkalmas, 4-4,5 óra, nagyobb létszámú csoportnál több időt vehet igénybe.

Tematika: elméleti és gyakorlati képzés, műsebekkel, Ambu fantommal, oktató defibrillátorral

Helyszín: a cég által megadott címen történik (szükség esetén általam biztosított helyszínen is lehetséges)

Igazolás: magyar, angol és német nyelven kerülhet kiállításra

Díjazás: 60.000 ft/ tanfolyam, 12-15 fős csoportokban, Budapest területén belül. Budapesten kívűl plusz utiköltséget kell számolni. Készpénzes vagy átutalásos Áfamentes számla kerül kiállításra.

Az ár tartalmazza az előadás jegyzetét, amit elektronikus formában kapnak meg a résztvevők és a magyar nyelvű igazolást.

Elérhetőség/jelentkezés: Horváth Katalin 06/20 293-94-91, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Egyéni felkészülésre is van lehetőség, magánoktatásként, vagy csoportos formában is!

 

Csoportos oktatás

Időpont: 2020. 03. 28 SZOMBATON

Helyszín: XIV. ker. Hungária krt. 136. fsz. (Tóth Zoltán autósiskola) 10-es kapucsengő.

Létszám: minimum 3 fő esetén indul 

Tandíj: 10.000 ft/fő Áfamentes számla kerül kiállításra.

Az ár tartalmazza az előadás jegyzetét, amit elektrónikus formában kapnak meg a résztvevők és a magyar nyelvű igazolást.

Elérhetőség/jelentkezés:Horváth Katalin 06/20 293-94-91, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Egyéni képzés

Időpont: előzetes időpont egyztetéssel, akár hétvégén is!

Helyszín: XIV. ker. Hungária krt. 136. fsz. (Tóth Zoltán autósiskola) 10-es kapucsengő, vagy XV. kerület Bocskai u. 5-7.

Időtartam: 3,5 óra

Tandíj: 20.000 ft/fő Áfamentes számla kerül kiállításra.

Az ár tartalmazza az előadás jegyzetét, amit elektrónikus formában kapnak meg a résztvevők és a magyar nyelvű igazolást.

 

Elérhetőség/jelentkezés:Horváth Katalin 06/20 293-94-91, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

 

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről

 

46. § A munkahelyen - jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően - biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

Az 1993. évi XCIII. törvényben és a 3/2002. SzCsM-EüM rendeletben előírtak értelmében minden munkáltatónak rendelkeznie kell elsősegélynyújtásban járatos munkatársakkal. A munkahelyi elsősegélynyújtóknak köszönhetően rosszullétnél, balesetnél az egészségkárosodás mértékének növekedése megakadályozható!

 

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet

a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről

Elsősegélyhelyek

20. § (1) Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. Egy vagy több elsősegélynyújtásra szolgáló - hordággyal is könnyen megközelíthető - helyiséget kell biztosítani ott, ahol a helyiségek mérete, a végzett tevékenység jellege és a balesetek gyakorisága ezt indokolja.

(2) Az elsősegélynyújtó felszerelést, a mentődobozt és a tevékenységtől függően hordágyat, megfelelő mennyiségben és minőségben, jól látható, könnyen és gyorsan elérhető, szennyeződéstől védett helyen kell készenlétben tartani.

(3) Gondoskodni kell az elhasznált, lejárt, használhatatlan eszközök pótlásáról.

(4) Az elsősegélyhelyeket és a hozzájuk vezető utakat a külön jogszabályban meghatározottak szerint kell jelölni.

(5) Az elsősegélynyújtó felszereléssel, az elsősegélynyújtó hely kialakításával és az elsősegélynyújtás megszervezésével kapcsolatos további követelményeket, valamint a kijelölt elsősegélynyújtók képzése, továbbképzése tekintetében az irányadó előírásokat külön jogszabály tartalmazza.

 

15/1972. (VIII. 5.) EüM rendelet 2009 január 1-től hatályát vesztette!  

Annak ellenére, hogy hatályát vesztette ez a rendelet, a munkahelyi elsősegély oktatás irányelvéül/alapjául szolgálhat! ...

 

19. § (1) A vállalatok, szövetkezetek üzemeiben (a továbbiakban: üzem) minden munkahelyen, minden műszakban az ott dolgozók létszámától, az üzem jellegétől, a munkafolyamatok veszélyességétől, az előforduló balesetek gyakoriságától függően kellő számú kiképzett elsősegélynyújtónak jelen kell lennie. E rendelkezés szempontjából üzemi munkahely az üzemi tanműhely is, és a dolgozók létszámánál figyelembe kell venni az üzemi tanműhelyben szakmunkát tanuló fiatalok létszámát is.
(2) Az elsősegélynyújtókat a munkahelyen dolgozók közül kell kijelölni. Az elsősegélynyújtók kijelöléséről, azok kiképzéséről és továbbképzéséről, az oktatáshoz szükséges anyagok, eszközök biztosításáról - saját költségére - az üzem fenntartója (a továbbiakban: munkáltató) gondoskodik.
(3) Az olyan munkahelyeken, ahol villamosenergia-feszültség alatt vagy közelében dolgoznak, valamint az egyéb különösen veszélyes munkahelyeken minden dolgozónak ismernie kell a balesetelhárítási és az elsősegélynyújtási szabályokat.
(4) Az (1)-(3) bekezdésekben foglalt rendelkezések végrehajtásáért a munkáltató felelős.
...

20. §  A kiképzésnek ki kell terjednie:
- az elsősegélynyújtás célját szolgáló gyógyszerek, anyagok és eszközök (a továbbiakban: elsősegélynyújtó felszerelés) szakszerű használatával,
- a vérzéscsillapítással,
- a sebellátással (sebfedés és kötözés),
- az újjáélesztési eljárásokkal (befúvásos lélegeztetés, külső szívmasszázs),
- a sérült testrész rögzítésével,
- a beteg, sérült fektetésével, szállításával,
- a munkahely szerinti speciális elsősegélynyújtással,
- az orvos, illetőleg az Országos Mentőszolgálat igénybevételével
kapcsolatos legfontosabb tudnivalók ismeretére és gyakorlati alkalmazására.

24. § (1) A vállalatok, szövetkezetek egyéb munkahelyein, továbbá az intézetek, intézmények és egyéb szervek munkahelyein a munkaidő alatt a dolgozók létszámától és a munkahelyek jellegétől függően kellő számú kiképzett elsősegélynyújtónak kell jelen lennie. Az elsősegélynyújtáshoz a melléklet I. pontjában meghatározottak szerint kell a kötszereket és egyéb eszközöket biztosítani.

 

Kedves Érdeklődő!

 

A magánoktatás lehetőségét elsősorban azoknak a figyelmébe ajánlanám, akik nehezen tudják megoldani a csoportos tanfolyamon való részvételt, esetleg kiemelt figyelmet kívánnak.

Magán tanítványom volt már kisgyermekes anyuka, diszlexiás-diszkalkuliás tanuló, egyetemi-főiskolai hallagató, vállakozó stb...

Mint mindennek, ennek is megvannak az előnyei és hátrányai!

Előnyei: rugalmas helyszín, illetve időbesztás, szabadon választható témákból állítható össze 

Hátrányai: drágább, mint a csoportos részvétel, gyakorlásnál kevésbé változatos a sérültellátás.

A magán oktatásra előzetes időpont és helyszín egyeztetést követően kerül sor.

Érdeklődni: Horváth Katalin 06/20 293-94-91 számon, vagy e-mailben Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Helyszín:

 • XIV. ker. Hungária krt. 136. fsz. 10-es kapucsengő ( Tóth Zoltán autósiskola)
 • Igény szerint másik helyszínen

Az oktatás díja: 15.000 ft-tól (Plusz utiköltség amennyiben nem az általam megadott helyszínen történik az oktatás)

 

 

 

 

 

Szakmai múltam:

 

1995-2001; 2003-2005. Országos Mentőszolgálat, Pest Megyei Irányítás.

Szakmai ismereteim bővítése miatt sokat vonultam, mind eset, mind szállító mentővel egyaránt

1999-2002 Fővárosi Tűzoltó parancsnokság Tűzoltási csoportjaival - I(Pest) és II(Buda) - vonultam, egy tanulmány megírása és szakmai továbbfejlesztésem céljából

A Fővárosi Tűzoltóság által indított „IX. Doktor” tűzoltó mentővel teljesítettem szolgálatot

1997-től folyamatosan tartok elsősegélynyújtás oktatásokat az alábbi témakörökben:

 • közúti
 • iskolai
 • munkahelyi
 • motoros

 

Referenciák, a teljesség igénye nélkül:

 

Antal-ka Autósiskola

Budapest XV. ker. Szántóföld út 6.

Autó- Plusz Autósiskola

Budapest, XIII. ker. Petneházy utca 16-18.

Bag Band Autósiskola

2191. Bag, Sport utca 10.

Budai Ring Autósiskola

2011. Budapest, Ponty utca 8.

Delfin Autósiskola

1153. Budapest, Bocskai utca 5-7.

Flexi Autósiskola

2040 Budaörs, Szabadság út 24.

Jogsi-központ

1145. Budapest, Laky Adolf utca 36.

Keleti Autósiskola

1087. Budapest, Könyves Kálmán krt. 76. II. em. 204.

Őri Autósiskola

Budapest, VI. ker. Weiner Leó utca 4.

Tóth Zoltán Autósiskola

Budapest VII. ker. Wesselényi út 73.

Új Ati Autósiskola

1082. Budapest, Baross utca 92.

 

 

Közúti elsősegély, munkahelyi elsősegély, rendezvények:

 

Elsősegély-hely ( H&Z Könyvkiadó és Kereskedelmi Bt. )

 Elmű, Fővárosi Vízművek, Generali, Magyar Közút, Burberry…

 

Personal Best Kft

Van Graaf, Csillagtér Kft…

 

 Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola

 Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium

 Losonci téri Általános Iskola